Tratarea racelii cu ceapa

1_16Aceasta nu este o idee nouă. Ceapa a fost utilizata de către anumite persoane în Europa pentru a lupta cu succes impotriva ciumei la începutul anilor 1900. Medicina  a folosit o cataplasmă de ceapă pentru piept sau picioare pentru a vindeca tusea, febra si gripe, de secole. Ei folosesc, de asemenea, cataplasma de ceapa pentru a reduce durerea și inflamația articulațiilor. Medici homeopati utilizeaza, de asemenea, puterea de vindecare a cepei pentru a se vindeca de viruși și boli. In America de Nord Hutterite, o comunitate pacifista similara cu Amish ale căror tradiții datează din secolul al 16-lea, spune că este o practică comună de a plasa ceapa în casele lor în timpul sezonului de gripa de iarnă și de a folosi ceapa tăiata în camera locuita de o persoana bolnava pentru ameliorarea simptomelor rapid și natural.

Ca medicament, ceapa ajuta la normalizarea circulatiei sanguine, regleaza metabolismul, stimuleaza sistemul imunitar si combate raceala, principalii ei constituenti fiind vitaminele A, B, C, sarurile minerale, sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, acizi si uleiul volatil.

Trebuie stiut ca marii consumatori de ceapa, mai ales de ceapa cruda, sunt oameni sanatosi, puternici, de care gripa se atinge foarte rar ori deloc si bolile infectioase ii ocolesc.

Nu intra in prima farmacie care-ti iese in drum dupa medicamente de sinteza, foarte scumpe, adesea fara eficienta si care fac mai mult rau decat bine, pentru ca ai leacul in casa, mai precis, in bucatarie.

Ia o ceapa de marime potrivita, zdrobeste-o de coltul mesei, cum poate adesea i-ai vazut facand pe tata sau pe bunicul, si tine-o in dreptul nasului, chiar daca nu-ti place mirosul si ochii iti lacrimeaza din abundenta. Daca vrei sa stai in pat, atunci pune ceapa zdrobita pe o farfurie, langa perna.

Ceapa trebuie să fie curățata dacă este lăsata în jurul casei ca o măsură preventivă împotriva gripei și virușilor. Mulți oameni fac acest lucru în timpul sezonului de gripă. Dacă e plasata în jurul casei pentru prevenirea, ceapa trebuie să fie înlocuita la fiecare 3 luni.

Dacă cineva se imbolnaveste, cu o tuse, gripa, raceala sau febra, puneți imediat o jumatate de ceapa alba într-un bol în camera lor. Ceapa trebuie să fie tăiata în jumătate, în scopul de a expune cea mai mare cantitate de "energie de vindecare" de la mirosul înțepător.