Remedii pentru faringita

1_19Cele mai frecvente afectiuni cu care se confruntă cei mai multi dintre noi și pentru care am face o vizita la doctor noastre sunt tuse, gripa, etc și o parte a corpului, care este extrem de afectat de acestea este gâtul.

Aceasta se datorează infecțiilotv virale practicate de un grup de Streptococcus . Copiii cu varste cuprinse intre 5 - 15 sunt predispuse la această boală . Faringita este, de asemenea, caracterizatq de amigdalele mari, ceea ce face dificilă înghițirea, precum și dureroasa.

Cea mai eficientă abordare a faringo-amigdalitei este bazată pe o cură de dezintoxicare a organismului, apoi fortificarea sistemului imunitar, la care se vor adăuga și aplicații locale (gargarisme, cataplasme etc.) pentru combaterea agenților patogeni și cu rol în refacerea mucoasei inflamate. în faza acută, se recomandă clismă în fiecare dimineață cu 1 infuzie călduță de mușețel. Va ajuta la dezintoxicarea organismului și va stimula imunitatea, Încercați să consumați vreme de 30 de zile doar crudități, folosind și sucurile pentru sporirea efectului. În funcție de și posibilități, căutați să consumați unele din următoarele sucuri de fructe, legume și verdețuri (sunt cele mai eficiente):

 

  • Morcov -1-2 pahare/zi. Este bogat în beta-caroten, substanță care mărește numărul de limfocite T

celule „ajutătoare” din sistemul imunitar și ajută la regenerarea mucoasei gâtului.

 

  • Varză -1 pahar/zi (în care se pune o linguriță de miere). Se agită bine până la dizolvare. Se fac mai multe gargare, apoi lichidul se înghite. Varza are o acțiune emolientă puternică, antiseptică și antiinflamatoare. Puteți folosi și napii sau guliile, cu efecte asemănătoare. 
  • Urzică -l-2 pahare/zi. Extrem de bogat în clorofilă, sucul de urzică este un excelent purificator rentru sânge. Acest preparat anihilează radicalii liberi, remineralizează și vitaminizează organismul, are puternice erecte depurative, stimulează procesele de hematopoieză și are efecte antiinflamatoare și antitumorale. Orz verde (poate fi folosită și pudra) -l-2 pahare/zi (se poate folosi și pudra de orz verde). Are un efect antiiflamator puternic și este un tonic general pentru organism.

Principalul motiv din spatele faringitei este atribuit de organismelor, cum ar fi Streptococcus, Mycoplasma pneumonie, Chlamydia pneumonie, și Neisseria gonorrhoeae și se răspândește de la persoană la persoană.