Medicina Alternativa

2_01Medicina alternativa este reprezentata de orice practica care este considerata cu efect de tratament al diverselor afectiuni dar nu se bazeaza pe metode stiintifice. Medicina alternativa este reprezentata de o gama variata de practici medicale, produse si terapii folosind diagnosticarea alternativa si tratamentele alternative care nu sunt incluse in mod normal in scolile de medicina sau in medicina conventionala. Exmple de medicina alternativa pot fi terapiile homeopate, medicina energetica, reflexoterapia, acupunctura.

Sunt un ansamblu de practici medicale care folosesc in mod memijlocit remedii provenite direct din natura, indeosebi: structuri fizice, radiatii, energie si psihicul uman. Ele inglobeaza categorii cum sunt: fitoterapia (terapia cu ceaiuri, terapia cu plante aromate – aromoterapia, terapia cu uleiuri – oleoterapia, terapia cu muguri de plante – gemoterapia s.a.), apiterapia, mineraloterapia (argiloterapia, terapia cu cenusa vegetala, terapia cu carbune vegetal s.a.), terapia cu insecte – entomoterapia, terapia cu lipitori – hirudoterapia, zooterapia, terapia cu factori naturali (balneoterapia, talasoterapia, helioterapia, hidroterapias.a.), dietoterapia (oligoterapia, dieta cu suplimente nutritive, alimentatia macrobiotica, alimentatia vegetariana, posturile s.a.), terapia radianta (radioterapia, magnetoterapia, cristaloterapia s.a.), terapia energetica (acupunctura, moxibustia, auriculoterapia, scalpoterapia, bioenergoterapia, terapia prin biorezonanta, cosmoenergoterapia s.a.) si psihoterapia (hipnoterapia, sacroterapia, sofrologia, biofeedback-ul, vizualizarea, meditatia s.a.).

Bioenergoterapia este, de fapt, o echilibrare energetica a organismului. "Fiecare fiinta vie are o strucura de energie ce nu poate fi eliminata. Terapeutii au însa un câmp de energie care poate intra în structurile pacientului. Începe apoi o lupta de refacere, de constituire a unei structuri mai bune", a explicat pentru romanialibera.ro bioenergoterapeutul Dan Anghel. 

Numarul de afectiuni care se pot trata prin bioenergie este impresionant: mii de diagnostice. Se înregistreaza rezultate spectaculoase în afectiuni ale aparatului genital sau cardio-vascular- Anghel a reuşit chiar sa vindece stenoze mitrale aortice fara operatie. 

Tratamentele pe probleme de tiroida functioneaza, de asemenea, foarte bine: se amelioreaza boala Hashimoto sau noduluii tiroideeni. În plus, se pot rezolva problemele de sterilitate primara, secundara, chisturi ovariene, fibroame uterine, ulcere, pareze, cataracta, glaucom, dureri lombare, hernii de disc, probleme circulatorii, renale, pietre la rinichi, pietre la colecist.

Medicina complementara este un fel de medicina alternativa combinata cu medicina conventionala. Medicina integrativa este combinatia pacticilor si metodelor din medicina alternativa cu cele din medicina complementara.