Avantajele Reflexoterapiei

1_10Reflexoterapia este o terapie usoara, neinvaziva, total holistica bazata pe principiul ca exista reflexe si zone de interes pe tapli si pe urechi, care corespund fiecarui organ, glanda si parte a corpului. Este un intreg tratament al corpului, nu doar un masaj.

Inainte de toate, trebuie stiut faptul ca reflexoterapia trebuie practicata doar de specialisti pentru ca acest tip de masaj al talpilor, desi poate parea inofensiv, poate face mai mult rau decât bine si, in loc sa trateze anumite afectiuni, reflexoterapia efectuata gresit poate declansa o serie de dereglari in organism si, implicit, boli. O atingere a unui anumit punct reflexogen aflat pe talpa piciorului produce o reactie in organism. Stresul, alimentatia neadecvata, lipsa miscarii, incaltamintea incomoda, oboseala produc dezechlibre in organism, acestea fiind sursa bolilor, iar medicatia excesiva cu ajutorul careia incercam sa le vindecam, ne poate intoxica si mai tare.

De aceea, terapiile alternative, printre care si reflexoterapia, sunt metode de restabilire a starii de sanatate, insa fara efecte adeverse. in plus, acest gen de terapie este recomandata tuturor categoriilor de vârsta si poate fi urmata in paralel cu tratamentul medicamentos sau/si naturist. Prin masaj se faciliteaza circulatia sangvina si transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Datorita eliminarii toxinelor, in urma primelor sedinte de reflexoterapie, pacientul poate manifesta senzatii neplacute precum voma, diaree, transpiratie, eruptii cutanate, ameteli, dureri de cap, stare de oboseala, febra.

Reflexoterapia porneste de la principiul existentei energiei vitale si a canalelor (meridiane) ce alcatuiesc sistemul nervos. Energia traverseaza aceste canale repetitiv, intr-o ordine precisa. Cand energia traverseaza aceste canale liber, fara blocaje, organismul uman este sanatos si se afla  intr-o stare de echilibru. Terminatiile meridianelor sunt localizate in punctele reflexogene din palma si talpa. Reflexoterapia prin masaj la picioare sau maini este o modalitate de vindecare holistica ce se aplica prin actionare asupra punctelor reflexogene pentru a debloca energia vitala.

In tratamentul prin reflexoterapie, presiunea este exercitata asupra acestor reflexe prin degete combinand apasarea cu masajul, relaxarea si mobilizarea articulatiilor. Rezultatul este homeostazia (balanta interioara) in organism.