Avantajele homeopatiei

1_09Homeopatia  este o practica apartinand medicinii alternative. In comparatie cu medicina alopatica homeopatia a fost acceptata mai greu, dar atitudinea oamenilor s-a schimbat in timp. Homeopatia a castigat increderea si a reusit sa prinda teren.

Homeopatia este cunoscuta si practicata din cele mai vechi timpuri  – Hipocrates a pus bazele ei dar Galenus ( cel mai reprezentativ elev al lui Hipocrates ) a preferat dezvoltarea  ALOPATIEI  astfel incat Homepatia a ramas multa vreme     intr-un con de umbra . Este meritul medicului german Hahnemann , care in 1784 a redescoperit si apoi a dezvoltat Homeopatia . De atunci si pana in prezent Homeopatia a cunoscut si cunoaste o dezvoltare si o fundamentare stiintifica deosebita . Este o metoda deja inclusa in programele de invatamant universitar din Romania dar si din alte tari . Este o metoda recunoscuta si acreditata oficial atat in tara dar si pe plan mondial . Astfel , in tari precum Anglia , Franta , Italia ,Olanda , SUA , etc exista spitale de Homeopatie , Institute de studii si cercetari , Policlinici de Homeopatie , Facultati de Homeopatie etc .

Homeopatia trateaza , ca si celelalte tipuri de terapii toata gama de boli sau afectiuni ce poate apare la om . Evident ca are si puncte forte – atunci cand este foarte eficienta , dar are si puncte slabe – atunci cand eficienta ei scazuta determina medicul sa apeleze la o alta metoda terapeutica .

Medicina homeopata este usor de folosit. Medicmentele vin in general sub forma unor pastilute mici usor de transportat si care pot fi luate cu usurinta oricand.

Homeopatia , ca metoda terapeutica moderna si larg raspandita , este o alternativa avantajoasa din punct de vedere medical si economic pentru tratamentul unei game foarte largi de boli sau afectiuni . Dar este imperios necesar sa fie aplicata de catre medici cu competenta in homeopatie ( medici care dupa pregatirea medicala de baza au studiat suplimentar si Homeopatia ) si – foarte important – sa se utilizeze medicamente homeopatice inregistrate – recunoscute oficial de catre Ministerul  Sanatatii .

Homeopatia este considerata una din cele mai sigure forme de tratament. Medicina homeopata are rolul de a ajuta imbunatatirea conditiei corpului si stimularea propriei puteri de a lupta cu boala. Medicamentele sunt sigure pentru ca nu contin niciun ingredient nociv.