Medicina Neconventionala Alternativa Vaslui

Medicina alternativa Vaslui

Medicina Neconventionala Vaslui reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medicina Neconventionala Alternativa Vaslui: Medicina alternativa Vaslui.

Medicina holistica este un mod de abordare a sanatatii si bolii intr-un mod diferit de cel clasic, alopat (cu medicamente). Ea era aplicata inca de pe vremea lui Hipocrate, dar de-a lungul timpului a intrat intr-un con de umbra si abia de cateva decenii a revenit, in prezent fiind practic cea mai apreciata datorita rezultatelor sale, atat de medici, cat si de pacienti.

 

In conceptia holistica, omul este privit ca un tot, ca un intreg, fiinta umana nefiind doar suma organelor sale, ci un sistem integrat, un ansamblu de elemente care interactioneaza permanent unele cu altele, in timp ce intreg sistemul interactioneaza cu mediul inconjurator.
Terapiile holistice se adreseaza bolnavului si nu bolii, ele adresandu-se corpului, mintii si sufletului acestuia, in conformitate cu legile naturii.
Metodele profilactice (de prevenire a imbolnavirilor) sunt multiple: dieta adecvata (in functie de varsta, activitatea depusa, anotimp, alergii si/sau intolerante, grupa sanguina, etc.), gandire pozitiva, exercitii fizice, etc. Ele sunt bune pentru a mentine organismul sanatos, dar insuficiente atunci cand organismul este Incercat de vreo boala. Pentru aceasta este nevoie de stimularea fortei vitale prin diverse metode naturale, lipsite de efecte adverse, sinergice cu organismul, pe care-l ajuta sa redobandeasca starea de bine, de normalitate. Prin coroborarea psihoterapiei (depistarea cauzelor psiho-emotionale ale bolilor, transformarea sentimentelor, gandire pozitiva, etc.), fitoterapiei (tratarea cu ajutorul plantelor), dietoterapiei (in functie de natura dezechilibrului de la nivelul organismului), reflexoterapiei si/sau masajul si/sau a altor terapii naturale (sacroterapia, cromoterapia, meloterapia, ozonoterapia, etc.), organismul este ajutat la nivel global si calea spre vindecare poate fi mai scurta si durabila. Cel mai important este ca boala sa nu fie privita ca un rau ce trebuie suprimat cu medicamente, ci ca un semn ca forta vitala lupta ca sa mentina organismul in echilibru. si cea mai eficienta, sigura, rapida si durabila metoda este stimularea fortei vitale, adica marirea potentialului de sanatate al omului bolnav.

Servicii

  • Acupunctura, 
  • Fizioterapie,