Medicina Neconventionala Alternativa Targoviste

Medicina alternativa Targoviste

Medicina Neconventionala Targoviste reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medicina Neconventionala Alternativa Targoviste: Medicina alternativa Targoviste.

Dupa o lunga etapa initiala, intunecata de empirism si numeroase conceptii gresite, o noua tehnica medicala incepe sa se contureze ca disciplina stiintifica, actiunile ei fiind – la ora actuala, studiate si intelese in profunzime atit din perspectiva biochimica, cit si fiziologica sau farmacologica.

SUNTEM INCINTATI SA VA PREZENTAM OZONOTERAPIA SAU TERAPIA CU OZON MEDICAL – O TEHNICA DE GRANITA PE CARE, DIN CE IN CE MAI MULTI AU INCEPUT SA O IDENTIFICE CA TERAPIE A SECOLULUI 21.

Ozonul a fost descoperit si mentionat pentru prima oara in jurul anului 1785 de catre olandezul Martinus Van Marum; studiile sale au fost apoi continuate de catre germanul Schonbeim, care, in 1884 a si dat acestui gaz numele de "ozon". In 1896, Nikola Tesla breveteaza in SUA primul generator de ozon medical, asa-numita "raza violeta"; cu aceasta ocazie, apare si prima companie din lume care se ocupa cu cercetarile si perfectionarea aparaturii pentru obtinerea ozonului medical. Toata lumea a aflat in zilele noastre de "patura de ozon"; este cea care – practic, ne protejeaza de razele solare ultraviolete. O asemenea "patura de ozon" se afla in stratosfera, la 20-30 de km inaltime, unde ozonul inregistreaza concentratii foarte mari, cuprinse intre 16-20.000 µg/m3, fiind produs in urma actiunii razelor ultraviolete asupra moleculelor de oxigen. La nivelul pamintului insa, concentratia de ozon scade dramatic, atingind nivele de 20 µg/m3, perfect compatibile cu viata. Numeroase articole aparute in mass media ultimelor decenii, au inflamat intreaga opinie publica creindu-se o adevarata isterie si o impresie eronata in jurul ozonului; atit publicul larg, cit si numerosi medici au ajuns sa vada in ozon o substanta toxica, extrem de periculoasa, avind – astfel, dificultati in a accepta efectele sale terapeutice.

Cu toate acestea, numeroasele studii desfasurate pe parcursul ultimilor ani au impus ozonoterapia ca "standard de aur" in tratamentul a numeroase patologii, remarcindu-se in mod special, printr-o siguranta si manoperabilitate deosebita. Terapia cu ozon permite obtinerea unor rezultate de exceptie intr-o perioada scurta de timp. In plus – si spre diferenta de medicina traditionala (medicamentoasa sau chirurgicala), atita timp cit este aplicata de medici specializati, in limita unor protocoale extrem de riguroase si intr-un mediu controlat cu strictete, ea este complet lipsita de efecte adverse, incidente sau posibile accidente ... 125 de ani de utilizare pe milioane de oameni a dovedit acest lucru ! Totodata, toxicitatea ozonului este practic nula prin folosirea aparaturii certificate, al caror soft de lucru exclude posibilitatea unor erori de dozare a ozonului. Se mai adauga si faptul ca ozonul nu produce niciun efect mutagen sau cancerigen. Incheiem cu un studiu al Societatii Medicale Germane din 1985, referitor la posibilele complicatii sau reactii secundare ale ozonoterapiei, si in care se concluzioneaza: „ ... in ozonoterapie, probabilitatea de aparitie a unei reactii secundare este de 0,000005% (5 cazuri posibile la 1 milion de cazuri tratate)" ceea ce este un risc practic nul.