Medicina Neconventionala Alternativa Bucuresti-Sector 4

ScienceMed

Medicina Neconventionala Alternativa Bucuresti-Sector 4 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre ScienceMed alternativa, farmacii naturiste, homeopatie, reflexoterapie, acupunctura, ozonoterapie, reiki, apiterapie, gemoterapie - Medicina Neconventionala Alternativa Bucuresti-Sector 4.


Organismul uman este un tot indivizibil, care pentru a fi înțeles şi tratat cât mai complet are nevoie de o abordare multidisciplinară. Niciodată un dezechilibru sau o boală, manifestă sau nu, nu va putea fi abordată complet fără o viziune cât mai amănunţită şi mai amplă asupra sa.

Astfel că în clinicile de medicină integrată ScienceMed se fac investigații vibraţionale complete a câmpurilor energetice corespunzătoare organelor, chakrelor, meridianelor energetice, ulterior testându-se şi funcţia celulară a organelor corpului (cu ajutorul electrosomatografiei interstiţiale). Informaţiile obţinute vor crea o viziune multidimensională asupra problemelor şi vor ajuta la o abordare corectă, diferenţiată a fiecărui pacient în parte. Tratamentul va fi şi el adaptat, presupunând aplicarea metodelor de tratament.

Produse si Servicii

Homeopatie
Ce este homeopatia ?

Aţi tocat vreodată ceapă? Ce aţi simţit atunci? Că vă ustură înţepător ochii şi nasul care curg în acelaşi timp apos fără să-i puteţi stăpâni în vreun fel. Dacă pentru o răceală care se manifestă în acest fel veţi lua remediul homeopat Allium cepa atunci veţi scăpa de răceală.

Aceasta este homeopatia. Similarul care vindecă similarul. Homeos, homoios = asemanator, pathos = boală. Adică ceva care poate provoca suferinţa respectivă (cum ar fi ceapa) poate trata boala care prezintă aceleaşi simptome, dacă este administrat sub formă de remediu homeopat. Poate ar trebui menţionat aici că homeopatia nu este fitoterapie (terapia cu plante) pentru că foarte des se face această confuzie.


Remediile homeopate

Tratamentul se face cu remedii homeopate. Acestea au diverse forme de prezentare, de obicei granule sau soluţii.
Originea remediilor este foarte variată: vegetală (Arnica, Bryonia, Pulsatilla etc.), minerală organică (ex.Benzoic acid) sau anorganică (Aurum metallicum), animală - se folosesc insecte în intregime sau anumiţi produşi ai acestora (Apis melifica, Sepia, Lac caninum etc.), imponderabile (X-ray etc.) sau produşi patologici (nosode). Practic din orice substanţă care poate produce un simptom (aşa cum am aratat mai sus cu ceapa), se poate face un remediu.


Consultaţia homeopată

Consultaţia de homeopatie este o consultaţie specifică, diferită de consultaţiile medicale obişnuite. Ea are ca scop alegerea unui remediu homeopat care să semene foarte bine cu persoana respectivă, din punct de vedere fizic, mental şi emoţional. Acel remediu numit simillimum dacă va fi administrat va reuşi să readucă echilibrul într-un organism ce a fost perturbat.

Deci se face un diagnostic de remediu al persoanei respective (practic un tablou), nu un diagnostic de boala. Este foarte important ca pacientul să povestească suferinţele lui proprii, cum le simte, cum le traieste şi cele mai importante sunt simptomele ciudate. "Nu uitaţi să povestiţi ciudăţeniile."


Cum se administreaza remediile homeopate

Granulele se pun în capăcelul flaconului şi se introduc în gură, se sug ca bombonelele până se topesc. Numărul de granule şi frecvenţa de administrare vor fi indicate de către medic. Granulele nu se ating cu mâna pentru că substanţa activă este impregnată pe suprafaţa lor şi atunci efectul este scăzut. Din soluţii se pune un număr de picături într-o lingură de plastic (nu de metal) cu apă, se ţine apă în gură câteva secunde apoi se înghite.
Odata cu administrarea remediului homeopatic, intr-un interval de 10 minute inainte si dupa administrare, nu mai trebuie introdus nimic in gura.


Cum acţionează homeopatia

După administrarea remediului începe procesul de vindecare. Unul din principiile homeopatiei defineşte însă direcţia vindecării care trebuie să respecte legile lui Hering care spun că vindecarea se face din interor spre exterior, de sus în jos, de la organele mai importante la organele mai puţin importante şi din prezent spre trecut. Chiar dacă în momentul de faţă vă deranjează foarte tare o erupţie pe piele sau transpiraţia, dar în acelaşi timp suferiţi şi de o insomnie, o depresie sau o dereglare hormonală, în urma administrării tratamentului homeopat întâi vi se va rezolva depresia, insomnia, disfuncţia endocrină şi abia apoi erupţia de pe piele. Organismul îşi vindecă întâi organele importante! AVEŢI ÎNCREDERE ÎN EL! Nu ceea ce vă deranjează pe dumneavoastră este întotdeauna cel mai important lucru.


Administrarea greşită a unui remediu

Administrarea greşită a unui remediu homeopat se întamplă de obicei în caz de automedicaţie. Se poate întampla ca remediul sa fie unul simillae, adica unul pe aproape de cel corect şi atunci va apărea o ameliorare a simptomelor, dar vindecarea nu va fi completă sau se poate întampla ca remediul să fie unul care să producă o supresie (adică să nu respecte direcţia vindecării menţionată mai sus) ceea ce este un lucru foarte grav pentru că dispar simptome fizice (se opresc secreţii, dispar erupţii de pe piele), dar boala se duce spre interior, spre organe mult mai importante şi în viitorul apropiat sau îndepartat vor apărea boli mult mai grave (cum este astmul bronsic care apare după supresia eczemelor), sau după administrarea prelungită a unui remediu poate apărea un proving, adică pacientul poate face boala pentru care crede el că se tratează (spre exemplu dacă pentru o tuse se administrează prelungit un remediu care nu e corect pacientul poate face o tuse cu caracterele remediului pe care îl ia).

O altă problemă ar fi perioada de administrare a unui remediu. Administrarea unui remediu este ca un impuls pe care îl dai unui pendul care s-a dezechilibrat. Este nevoie de o singură mişcare pentru ca pendulul să-şi reia mişcările echilibrate. Dacă după un prim impuls îi dai un al doilea imediat acesta se dezechilibrează din nou. Exact aşa se întamplă cu administrarea remediului. Este nevoie doar de câteva administrări pentru a reporni forţa vitală a organismului, după care se aşteaptă pentru a vedea acţiunea remediului şi nu se mai intervine cât organismul încă lucrează sub acţiunea primului remediu.

Galerie foto