Medicina Neconventionala Alternativa Bucuresti-Sector 1

Cabinetul medical individual Dr. Violeta Elena Botescu

Medicina Neconventionala Bucuresti-Sector 1 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medicina Neconventionala Alternativa Bucuresti-Sector 1: Cabinetul medical individual Dr. Violeta Elena Botescu.

In medicina alternativa boala este vazuta ca un dezechilibru energetic al intregului organism. Fie ca este vorba despre acupunctura sau homeopatie, omul este privit ca un intreg. Tulburarea patologica se analizeaza dupa criteriile medicinei obisnuite la care se adauga criteriile specifice diagnosticului MTEO(medicina traditional extrem orientala) sau homeopatiei. Medicul care preia pacientul pe calea medicinei complementare are o abordare holistica(integrala) asupra trupului si sufletului omului pe care incearca sa-l ajute. Exista o latura energetica sau psiho-emotionala care declanseaza o tulburare uneori cu mult timp inainte ca pacientul sa simta ca este o problema la nivel fizic. Cauza subtila declansatoare a unei boli se afla de cele mai multe ori in plan emotional sau exista ca potential genetic mostenit de la parinti (asa numitul teren sau diateza in homeopatie). La cauza subtila se adauga factorul declansator care poate fi regasit in mediul de viata al pacientului care trebuie cercetat cu atentie (modul de viata, obiceiurile personale alimentare, fumatul, somnul, stresul, activitatea sexuala, vaccinarile, conditii de lucru intr-un mediu poluat, sensibilitatea la factori meteo sau influenta anotimpurilor sau fazele lunii). Uneori exista simptome discrete precum oboseala, infectiile respiratorii frecvente, tulburarile menstruale, digestive sau dureri moderate, pasagere dar recurente, cu anumite localizari(cap, coloana, articulatii). Toate aceste simptome ar trebui sa reprezinte motive pentru o consultatie la un medic specializat pe medicina complementara. Astfel se pot depista si trata la timp anumite dezechilibre care daca persista un timp mai indelungat pot conduce la declansarea unor boli mai grave. In acest mod medicina alternativa poate fi privita si ca o medicina profilactica deoarece toate bolile cronice provin din tulburari sau boli acute incorrect tratate sau chiar neglijate. Medicina homeopata si acupunctura necesita uneori analizele si investigatiile specifice tehnologiei medicale moderne pentru stabilirea unui diagnostic cat mai corect. 

Servicii

Daca homeopatia si acupunctura sunt practicate de acelasi medic care isi cunoaste foarte bine pacientul din toate punctele de vedere(emotional, fizic, psihic) pot conduce la rezultate deosebite in: 
• Dezechilibre metabolice 
• Dezechilibre endocrine 
• Alergii 
• Tulburari emotionale care apar dupa socuri sau traume psihice 
• Boli reumatologice 
• Boli neurologice 
• Boli respiratorii 
• Boli digestive 

Prin homeopatie si acupunctura se pot trata, atat la adulti cat si copii. 

La homeopatie pacientului i se ofera prin programare timpul necesar unei consultatii care se poate intinde pe o durata mai mare de o ora, alaturi de liniste, relaxare si un ambient favorabil unei analize atat a trupului cat si a sufletului. Propunem solutii terapeutice naturale, lipsite de reactii adverse, adaptate configuratiei unice a pacientului. Cabinetul ofera siguranta actului medical in ceea ce priveste sterilizarea acelor de acupunctura(exista si posibilitatea ca pacientii care doresc in mod special sa pregateasca si truse individuale). O sedinta de acupunctura dreaza aproximativ 30 de minute, si se desfasoara intr-un mediu linistit si relaxat.

Galerie foto